sábado, 9 de octubre de 2010

Ofelia Sala canta Sento che Dea son io


Procedent de las representacions de L'arbore di Diana que van tindre lloc al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts de València fa dos anys, anem a escoltar a la soprano valenciana Ofelia Sala cantant l'ària Sento che Dea son io, creació del també valencià Vicent Martín i Soler, qui dóna nom al teatre. En un panorama polític, lingüístic i identitari tan trist com el que estem vivint, al menys tenim la música valenciana per alegrar-nos la vida.


Vídeo de GilbertoDePippis

15 comentarios:

Atticus dijo...

¡Qué recuerdos!...

Pero ya te vale, en lugar de poner a Francisco cantando el himne o a Joan Monleón en la paella rusa...

Titus dijo...

Hay por youtube unos vídeos con Francisco, la geperudeta, la bandera con la franja azul, el lema Vixca (sic)Valencia y demás estampas entrañables que da gloria verlos.

Joaquim dijo...

Em quedo amb la Sala i gràcies per posar el vídeo. Ja saps que tot i les crítiques que acostumen a caure-li, a mi m'agrada molt i em cau molt i molt bé.

Atticus dijo...

El caso es que luego se te ocurre grabar un video con tetas y culos y te lo censuran los de youtube

kalamar dijo...

Va nois, que els valencians sou uns artistassos, si no, mireu al Mariscal a la Pedrera o la plataforma del Rheingold al Met, en el més pur estil Alfaro.

Titus dijo...

Joaquim, a mí també m'agrada molt la Sala, no entenc la raó per la qual rep aquestes crítiques. D'aquest paper en concret va fer tota una creació.

Atticus, no me digas que has hecho la prueba.

Kalamar, artistes n'hi han, i molt bons, però tot i així el panorama és terrible. La societat s'ha entregat a un antivalencianisme disfressat d'anticatalanisme (trist, però l'anticatalanisme triomfa per ací) que està conseguint diluir la nostra identitat, o pitjor, deixar-la reduïda als quatre tòpics que mencionavem abans, la paella, la taronja, l'himne cantat per Francisco i "Cañas y barro".

Atticus dijo...

Claro, por supuesto. Grabé un video subidito de tono con Helga que era la bomba... atómica.
Me voy a vomitar.

Titus dijo...

Normal que te lo censuren, eso atenta contra el buen gusto y contra la salud pública por igual.

Barbebleue dijo...

¡Qué triste es todo esto, la h...!

Menos mal que la Sala es siempre una alegría auditiva y visual.

Titus dijo...

Pues sí, menos mal que nos queda la música y las grandes artistas como Ofelia Sala para ayudarnos a sobrellevar nuestras "peculiaridades autonómicas".

GLÒRIA dijo...

Titus,
A mi també m'agrada molt l'Ofelia Sala. La temporada passada la vaig poder escoltar al Liceu en El cavaller de la rosa però, fa alguns anys, pocs, li vaig anar a escoltar al mateix teatre les Baquianas Brasileiras que va fer molt bé.
Per què anticatalanisme a Valencia?
Compartim idioma i som veïns. Valdria la pena anar avinguts.
Acabo de escoltar la Sala en aquest Arbore. M'ha agradat com sempre!

Titus dijo...

Glòria, m'alegra saber que a tu també t'agrada Ofelia Sala. Sobre l'anticatalanisme, és un tema massa complicat per poder contestar breument. Millor et passe uns enllaços a la vikipèdia i així et podràs fer una idea.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Anticatalanisme

http://ca.wikipedia.org/wiki/Blaverisme

http://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Val%C3%A8ncia

I aquest és el meu favorit:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Bernard_Weiss

kalamar dijo...

Òndia, Titus quina por saber d'aquest fantasma Weiss! a la meva terra ja han començat també la nova creuada anticatalà capitanejada pel nou president del pp balear i els articles de El Inmundo. Fins ara hi havia consens (tots els partits) i ningú no qüestionava als lingüistes.
bravo per aquesta Ofèlia.

Atticus dijo...

Ja, ja... No me acordaba yo ya de Weiss. Un fenómeno. Creo que asistió este último 9 d'Octubre a la recepción en el Palau de la Generalitat y venía acompañado del Profesor Franz de Copenhague. Eso me ha dicho Rita.

País... que decía Forges...

Titus dijo...

Veig que els dos compartiu el meu interés per Herman Weiss. Jo encara no comprenc com els blaveros poden inventar-se una història de la llengua falsa i després creure que algú, i a més a més des de Múnic, la pot compartir. És que ja no recordaven que l'havien inventat ells, que era una mentira? Ara que si després de veure noms com Bertran Desdelueg o Luís Llach encara no s'havien adonat de que els estaven prenent el pèl, és que ja no dónen per més.